Hallandsrullen - En rulle godsaker från Halland

Halland är ett unikt landskap med en fantastisk miljö. Varje dag odlas och förädlas spännande råvaror som förvandlas till oförglömliga smakupplevelser. Halländska smaker. Smaker som skapar associationer och väcker minnen. Varje geografisk plats har sin speciella smak och känsla – hur smakar egentligen Halland? Vi vill att fler ska få uppleva det som vårt härliga landskap erbjuder och därför har Matgillet tagit fram ”Hallandsrullen”. 

Konceptet är enkelt – ett bröd bakat på dinkelmjöl från en lokal kvarn fylls med godsaker från Halland. Innehållet varierar beroende på säsong och var i länet du befinner dig, men det är bara en ”Hallandsrulle” om alla färska råvaror kommer från Halland.” - Hallands Matgille

Vi (Cissi Urbanke & Cajom Pepparrot) har valt att göra några spännande varianter av Hallandsrullen , fullproppade med godsaker från Halländska mat & dryckes-skapare på Sveriges bästa mötesplats för matälskare, Passion för mat i fina Åby mässhall  (28/2-1/3).

Placerade mittemot Olsegården i en pittoreskt inredd monter kommer showen att äga rum =)

Och för att få till den absolut bästa upplevelsen för våra besökare kommer vi att ha matlagning live i montern & sälja dessa fina rullar med dryck medans vi berättar ingående om alla de Halländska producenterna som är med i rullarna, delar med oss av våra recept samt hänvisar kunderna som vill laga själv till att handla ingredienserna till dessa goda Hallandsrullar mitt emot oss i Olsegårdens Halländska lanthandel.

Vänligen Cissi Urbanke & Daniel Boström (Cajom Pepparrot)