Mitt på vackra Österlen startade jag Yvonne ett litet marmeladkokeri 2014. ConCoct Fabrique blev namnet, väl så passande då ConCoct betyder koka ihop,hitta på. Våren 2017 utökades jag och min man Thomas företaget med ett hantverksbageri då det blev en lokal ledigt i samma hus. Vårt företag har specialicerat sig på udda och annorlunda smakkombinationer som väcker glädje hos folket.

Grunden i företaget är att i första hand jobba med alla de lokala råvaror Skåne och Österlen bjuder på och att inte använda annat än naturliga råvaror. Här finns ett mångfald av de råvaror som vi brinner för. Ekologiskt odlade örter, lokal sprit och öl, äppelodlingar, gula guldet i rapshonung, jordärtskockor, frukt & bär runt knuten, säd från bonden bredvid, ramslök från bokskogen, senapsfrö och kummin, rapsolja från Österlens guldfält. Det är med stor glädje vi samarbetar och tillverkar våra produkter med råvaror från dessa fantastiska odlare och producenter.

I KOKERI:et tillverkas marmelad, chutney, matsåser, sirap, inläggningar gelé och senap mm. I våra produkter används alltid färska citroner, inget pektin eller citronsyra. För att få mer smak och karaktär på produkterna kokar vi råvarorna varsamt så att bitar av frukt/grönsaker finns kvar. Sprit och likör tillsätter vi för att förhöja smakerna eller för att få en ton av den specifika spriten/likören.

I BAGERI:et har vi vår kvarn ”Malte”. Här maler vi lokala sädesslag såsom dinkel, råg, durum, korn, havre, ölandsvete mm till fullkornsmjöl. Det ger oss många varierande strukturer på de bröd, kakor, knäckebröd, kex och skorpor som vi tillverkar.

Under åren har vi fått fina priser för hantverket och smakerna. 2019 fick vi silver för ett blåbärsknäx och brons för en kryddad marmelad i Eldrimner SM-mathantverk. Vi tillverkar också återvinningsprodukter på rester av frukt och bär som används, t ex slattsaft och vår tomatsirap som fick brons i Eldrimner SM-mathantverk 2015.

Våra förpackningar är tillverkade av returpapper och tryckta med miljövänlig färg. Vi letar hela tiden efter nya alternativ för en bättre hantering av vår miljö.

Förutom att sälja till butiker så gör vi även roliga samarbeten med olika företag. Idag producerar vi en hel del produkter med skräddarsydda smaker till delikatessbutiker och restauranger.

Vi finns i Tomelilla på Torget 15. Här finns också vår lilla ”Bakficka” där säljer vi hela vårt sortiment av knäcke, kakor, marmelader, presentförpackningar, presentkort mm. Se vägbeskrivning på hemsidan: concoctfabrique.se

Yvonne & Thomas med personal
Företaget heter nu ConCoct BAGERI:et & KOKERI:et