Gårdsfisk har som första aktör i Sverige (världen?) integrerat vattenbruket i lantbruket och visat att det går att producera fisk med minimal miljöpåverkan, på land, inom jordbruket. Gårdsfisk är alltså precis vad det låter som - jättebra fisk från svenska gårdar.

Bra i vår värld betyder god och med låg miljöpåverkan, så att vi kan äta fisk även i framtiden. På köpet kommer en levande landsbygd, när fisk flyttar in i lantbruket. Smart och lokalt.

Hur hänger det ihop? Ja, varför föder vi inte upp fisk i kassar ute till havs? Eller varför har vi inte en fiskebåt med en trål? Eller varför har vi inte ett badkar hemma? Kanske uppstår det också frågor när vi berättar att det är varmvattenlevande sötvattensfiskar.

Fisk på en gård = ingen utfiskning, ingen övergödning, ingen medicinering = bevarade ekosystem.

Men framförallt - går de att äta? Till Passion för Mat har vi med oss hela vårt sortiment av färsk och rökt fisk!

Rödstrimma® (tilapia, Oreochromis niloticus) är en abborrfisk, med färre ben. Den har ett vitt magert kött med fast textur. Rödstrimma® är en kulinarisk kameleont som passar såväl med koriander och lime som med pepparrot och brynt smör. Clarias (afrikansk ålmal, Clarias gariepinus) är en halvfet malfisk med spänstigt och fast kött som för tankarna till både kyckling, marulk och fläskfilé.

Kom till vår monter, smaka och prata framtidsmat!

Läs mer: gardsfisk.se och i sociala medier: @gardsfisk