Vi är ett småskaligt lokalt hantverksbryggeri från öl-huvudstaden Göteborg. Vi är oerhört stolta över att ha fått möjligheten att delta under Passion för Mat 2020. Med oss har vi öl för alla smaklökar. Våra ölstilar har allt från belgiskt inslag till mörka Ales och kraftiga imperial stouts. Även humlearomatiska öl med fruktiga toner inom india pale ale segmentet.

Hawelkas Brewing grundades 2018. Från början var vi en bryggarförening vilket startade 2016 där vi delade på lokal samt utrustning. Med tiden föll några av och tillslut stod vi endast fyra kvar. Vi ställde oss fråga då vad vi skulle göra av allt. Genom det beslöt vi oss för att skapa ett varumärke och låta drömmen bli verklighet.

Under åren har vi genomfört flertalet mässor runt om i landet. Producerat och levererat vårt hantverk till tusentals nöjda restaurang och bargäster runt om Göteborg.

Till våren kommer vår dryck att att återfinnas bland det svenska monopolets hyllor. Vår resa har varit kort och intensiv vilket vi mottagit mycket positivt för vår tillväxt. Inom kort kommer att vi att expandera genom en flytt till större lokaler där vi även kommer servera vårt hantverk direkt på plats.

Vi är mycket stolta över att få vara med på årets upplaga av Passion För Mat och hoppas på att få träffa just dig under mässan. Hawelkas Brewing finner du i monterplats G:26. Varmt välkomna!

HawelkasBrewing.se

Hälsning Amadeus Bergh, Karina Bergh, Niklas Johansson & Magnus Alström - Hawelkas Brewing.