Anna Bonde är uppvuxen i Skottland och är i stora delar självlärd kock och krögare. Ägare av restaurangerna Scandelicious, Glas och Upper Glas i London (1997-2010), med fantastiska recensioner i bl.a. The New York Times och Time Out.

En av grundarna till Borough Market, Londons mest berömda matmarknad där hon var en av 6 st fasta handlare när man öppnade 1997. Det var också här Anna träffade Jamie Oliver, innan han blev berömd, och startade en livslång vänskap som håller än. Anna var självklart med när han gjorde TV-programmet ”Jamie does Stockholm”.

Anna är en färgstark personlighet som växer framför kameran. I BBC TV's Masterchef at Large var hon en av finalisterna. Hon har även vunnit Scanorama Culinary Award 2005. Anna har varit cateringansvarig för många celebriteter så som prinsessan Diana samt Placido Domingo's 40-års dag. Hon vann även kontraktet – Cater for ”Götheborg´ skeppet” när det kom till London 2007 med kung Carl-Gustav och drottning Silvia.

Anna har skrivit för en mängd engelska tidningar och magasin och har även skrivit kokböcker och reseguider. Hennes första kokbok Swedish Food & Cooking, anses av många som en av de bästa om svensk mat för engelsktalande. Scandelicious Cooks Tour i Italien och Sverige var också en aktivitet som pågick 2009 – 2012.

Sedan några år är Anna bosatt i Sverige och verksam som lärare, föreläsare och coach inom hushållskunskap, engelska och samhällskunskap. Hon startade bl.a. en köksträdgård på Tallbohovs Skola i Järfälla 2013-2015 och startade ytterligare en köksträdgård på nuvarande Stenhammarskolan i Flen. Numera jobbar hon på Internationella Engelska Skolan i Falun som hemkunskapslärare. Anna är en kvinna med mycket historia och en härligt inspirerande känsla för den engelska och skandinaviska gastronomin när den är som bäst!