VÄRT - sustainable food lab - arbetar med att synliggöra matsvinn, ta fram nya svinn-produkter, utbilda företagsgrupper och skapa fysiska tillfällen för att förstå cirkulärekonomi praktiskt.

Vi är ett matsvinnslabb men också en plats för aktiviteter, workshops och teambuilding för grupper på upp till 100 personer i vår stora härliga industrilokal i Gamlestaden, Göteborg.

Grundaren, Corina Akner, är produktdesigner i grunden men har också varit assistent vid kocklandslagets experimentkök i Årsta och i VÄRT kombinerat mat med design för att skapa något unikt. För oss på VÄRT är mat mycket mer än smaker och fina uppläggningar. Mat är normer, förväntningar, säsonger och framförallt en plats att delta i hållbarhetsdebatten. Hos oss pratar vi om mat, matsvinn men också vad som ligger bortom matsvinn i form av biodiversitet, flyttade restflöden, supportpordukter och boostad kreativiet. VÄRT är unikt i sin apporoach till hållbarhet och har utbildat företag i hela Sverige, stora som små, och är delaktig i flera nationella och internationella engagemang inom social gastronomi samt forum rörande matsvinn.

vartsweden.com