David Lundqvist är född i Långelanda, Orust. Han började redan som 13-åring att arbeta på Slussens Pensionat på Orust, där blev han kvar i hela tio år, var av de sista som kökschef. David har erfarenhet från restauranger som Grand Hotel Saltsjöbaden, Operakällaren och Restaurang Jonas i Stockholm samt Hos Pelle, Fiskekrogen och Restaurang Fond i Göteborg. 2018 var tredje gången som David Lundqvist deltog i Årets Kock, han stod även i final både 2015 och 2016.

David beskriver sig själv som en ärlig matlagare som alltid levererar höga smaker paketerat med en enkelhet, men utan att glömma finess och grym finish. Om David själv får bestämma fredagsmiddagen är favoriten; matjessill, svensk färskpotatis, hackat ägg och lök med brynt smör, han tackar inte heller nej till nyfångad makrill grillad över öppen eld.

David har återvänt till Orust och Slussens Pensionat där han numera är delägare och kulinarisk ledare, där ambitionen är att fortsätta arbetet med att göra Slussens Pensionat till en riktig Västkustpärla.