Jack Thorogood
Jack Thorogood arbetade på några av de mest välkända stjärnkrogarna i London, bland annat med Philip Howard på hans ikoniska The Square, innan han flyttade till Sverige för att arbeta på Franzen i Stockholm. 2017 kom han till Jernbruket där han har kunnat förfina sin passion för närodlade produkter som lagas över öppen eld. Med den västsvenska råvaran i centrum skapar Jack på Jernbruket en hållbar gastronomi inriktad på säsongens ingredienser där smakerna utvecklas över vedgrillen.

Isabelle Thorogood
Isabelle Thorogood utbildade sig till kock på resturangskolan i Alingsås och flyttade sedan till London där hon arbetade på restauranger så som Bentley’s och the Square. Hon återvände till Sverige 5 år senare och kom till Jernbruket 2017. Isabelle drivs av övertygelsen att vi i Västsverige kan producera gastronomi av absolut världsklass bara vi är uppmärksamma på allt det som naturen runt omkring oss har att erbjuda. Isabelle driver  egna odlingar på sin gård i Kvarnabo utanför Alingsås där hon även föder upp grisar och fjäderfän.

Jack och Isabelle Thorogood driver Jernbruket i Floda tillsammans med krögare Hans Bodell. Jack och Isabelle hade båda arbetat på tvåstjärniga restaurangen The Square i London och såg möjligheten att använda sina kunskaper för att med lokala västsvenska naturliga råvaror skapa en rustik välkomnande matupplevelse där den öppna elden står i centrum. Jernbruket är idag en del av ett nytt sätt att tänka mat med målet att skapa en lokal matproduktion som är helande för naturen med en säsongsbetonad meny som genom sina ärliga råvaror ger gästerna en naturlig och maximal smakupplevelse. Tillsammans med vinexperten Anders Arena presenterar dom ett nytänk i hur man skapar gastronomiska höjdpunkter djupt rotade i ett historiskt vin- och matkultur där ekologisk balans och möjligheten att bevara och förädla våra råvaror genom att skydda jordmånen och våra rötter.

www.jernbruket.se

Foto: Nicke Johansson.