Viktig information 2019

2020 års viktiga information presenteras inom kort

Flytten till Åbymässan är mycket uppskattad av våra utställare! Även våra hängivna besökare som nu får ökad tillgänglighet gör tummen upp i våra sociala medier för mer parkering och ökad tillgänglighet i hallen. Urvalet av utställare är som alltid noga utvalt och arbetet gediget att få en optimal presentation av det bästa av det bästa med både bredd, djup och hög kvalitet.

OBS! Som alltid har vi en mer öppen planlösning och tar bort en meter vägg ut mot gången i alla montrar. Det ger ett luftigare intryck och ger besökarna ännu bättre plats!

Bra att tänka på för inför er medverkan:

 • Tema 2019
 • Öppettider 2019
 • Rätt logga och text på denna sida
 • Banners ”Passion för Mat” på era hemsidor
 • Flyers och Bjudbiljetter
 • PR/Kommunikation 2019
 • Monterservice – tekniska beställningar
 • Kassaregisterlagen
 • Kortbetalning och Swish på mässan
 • Registrering till Miljöförvaltningen
 • Minsta fundering – kontakta oss!

Tema 2019 ”Mat från grunden”

Begreppet ”mat från grunden” är själva essensen av Passion för Mat och öppnar upp för många tolkningar. Fundera gärna på vad temat innebär för er egen presentation nästa gång. Tidigare teman har varit; ”Ta vara på råvaran”, ”Ärlig mat…”, Ren mat och smak…, ”Mat med kärlek…”, ” Hållbar smak” etc.

Öppettider 2019

Fredag 1 mars: (*09.00) 10.00 – 20.00
Lördag 2 mars: 09.30 – 18.00
Söndag 3 mars: 10.00 – 17.00
*1 timma extra för fackbesökare 2019

De ökade parkeringsmöjligheterna vid Åbymässan innebär att vi hoppas på fler fackbesökare från dagligvaruhandeln och restaurang som önskar exklusiv tid med er utställare. 2019 (för)öppnar fortsatt kl.09.00 på fredag - enbart för besökare med bjudbiljetter från utställare. För övriga besökare gäller kl.10.00. Observera att detta enbart gäller livsmedel. För utställare med alkoholhaltiga drycker gäller, enligt lag, servering av alkohol först efter kl.11.00.

Rätt logga och text på hemsidans utställarlista 2019

Kontrollera att ni presenteras med korrekta loggor och den text ni vill ha. OBS! Logotyper i vektorformat typ AI, EPS eller pdf. Det går även bra med högupplösta bilder. Som tidigare länkas ni till er egen hemsida. Maila till lotta @passionformat.se

Banners för Passion för Mat på era egna hemsidor

Tala om att ni är med på Passion för Mat och gör det enkelt för era kunder att läsa mer om mässan. 4 st. banners i olika storlekar för Passion för Mat har mejlats till er tidigare att lägga in på er egen hemsida. Glöm inte att länka till www.passionformat.se

Flyers i A5 och Bjudbiljetter

Tala om att du är med på Passion för Mat och sprid budskapet bland era kunder, i butiker och i egna utskick. Vi har redan tryckt upp en lätthanterlig Flyer i A5 för både proffsköpare och konsumenter. Pdf:er på dessa har mejlats till er tidigare.

Om ni vill bjuda kunder eller andra till mässan kan ni beställa rabatterade bjudbiljetter. Med ert företags stämpel på biljetten (det vita fältet på höger sida) betalar ni 90 kr + moms för utnyttjade biljetter. Utnyttjade biljetter faktureras efter mässan. Biljettens utseende har mejlats till er tidigare och postas till er efter beställning.

Skicka din beställning på antal till lotta@passionformat.se

Observera att vi på fredag 1 mars återigen öppnar kl.09.00 för inbjudna kunder som exklusivt kan ta del av mässans innehåll som proffsköpare, 1 timma innan vi öppnar för allmänheten. Information om ”Pre-Opening” står med på Flyern till fackbesökare. Berätta gärna redan nu för era kunder om denna unika möjlighet som fackbesökare.

PR/kommunikation 2019

Hoppas att alla som har möjlighet kan medverka i vår mycket uppskattade Passion för Mat-bilaga i Göteborgs-Posten. Nu återigen i tidningsformat. J2 Media kontaktar er i vanlig ordning.

Den omfattande marknadsföringskampanjen har redan startat i sociala medier på Facebook och Instagram. Annonsering, print och digital, storbildskärmar och infartsskyltar i Göteborg, PR, Press skickas ut närmare mässan. För att bidra till att skapa god PR/publicitet och positiv uppmärksamhet via media vill vi gärna att ni informerar oss om nyheter, produkter och planer inför mässan.

Skicka oss dina tankar och idéer till: leo@inpublic.se eller ring Leo direkt: 0705-139800

Monterservice – tekniska beställningar

Göran Hermansson är fortsatt er kontaktperson för Åbymässans Monterservice och hjälper er med alla beställningar till montern. En trygghet och krav från vår sida då han känner många av era behov sedan tidigare i Eriksbergshallen. Om du vill ha kontakt med Göran Hermansson gör du det på tel. 0703-717760 eller goran@passionformat.se

Se mer info under Teknisk information.

Kassaregisterlagen

En ny kassaregisterlag infördes 1 januari 2014. Det grundläggande kravet är att du vid all försäljning av varor eller tjänster mot kontant betalning eller med kontokort ska registrera försäljningen i ett kassaregister. Vår rekommendation är att alla och envar tar reda på vad som gäller för egen del.

Kortbetalning och Swish på mässan

Tekniken går framåt och våra köpstarka besökare kommer behöva möjlighet att betala med kort eller Swish. Se gärna över detta i god tid innan mässan. Till skillnad mot Eriksbergshallen finns det nu god tillgång till WiFi på Åbymässan!

Registrering till Miljöförvaltningen Mölndals kommun

Alla som har livsmedel av någon sort behöver giltig registrering antingen från Miljöförvaltningen i Mölndal eller från er hemkommun. Man kan ha antingen en tillfällig registrering endast för Passion för Mat eller en mobil registrering som är bra att ha om man är med på flera mässor/events under året. Den senare (mobila) är även giltig i hela landet. En tillfällig registrering kan i detta fall endast Miljöförvaltningen i Mölndal göra, medan en mobil registrering bara kan utfärdas i er hemkommun.

Om registreringen bara gäller för Passion för Mat behöver man INTE skicka in någon registrering om de verksamheter man har innebär MYCKET LÅG RISK (bakning, hantering av livsmedel som inte kräver kyla, hantering av frysta livsmedel) eller LÅG RISK (kylförvaring, upptining, manuell hantering av glass). Registrering gäller heller inte drycker.

MELLAN och HÖG RISK (tillagning av mat på färska råvaror) kräver som vanligt en registrering.

Man kan anmäla sin verksamhet via miljöförvaltningens e-tjänst eller vanlig blankett på Mölndals Stads hemsida

Om ni har frågor kontakta miljöförvaltningen på tel. 031-315 10 00 eller miljo@molndal.se

Boende

Hotell Scandic Mölndal är dessvärre fullbokat. Vi hänvisar till www.booking.com för andra nära alternativ.

En del av er har medverkat på Passion för Mat i många år, vissa sedan starten 2008, vilket vi är mycket glada och stolta över! Många av er är helt nya utställare och precis som övriga noga utvalda för er äkta passion och kvalitet. Ett oslagbart gäng som våra genuint matintresserade besökare älskar att träffa och handla av varje år. Nu i nya lokaler där alla besökare får plats!

Som alltid uppskattar vi vår kreativa dialog och finns alltid till hands om ni behöver en direktkontakt. Tveka inte att höra av dig till Lotta, 0733-800552
lotta@passionformat.se