Passion för Mat har 14 framgångsrika genomföranden bakom sig som Sveriges mest uppskattade matmässa. Sedan mässan startade 2008 handlar det om att ge bra upplevelser för alla mat- och dryckesentusiaster. Mycket har hänt sedan starten av Passion för Mat 2008. Redan då och precis som nu var ambitionen att låta producenter med kvalitet träffa konsumenter som ville veta mer om mat. Och det var många som ville vara med på resan redan då… men det stora intresset hade bara börjat. Medvetenheten om maten och råvarornas ursprung har ökat enormt genom åren och förutom smaken vill allt fler nu veta ännu mer om hela kedjan – från jord till bord. Varifrån kommer råvaran och hur är den producerad, vem står bakom och hur påverkar den vår hälsa och miljö? En bra utveckling för alla, inte minst för stolta livsmedelsproducenter och matintresserade konsumenter. Ett stort intresse för mässan har även fackbesökare från restaurang och dagligvaruhandeln som aktivt söker nya produkter.

Bakgrund

Grundaren av Sveriges bästa matmässa Passion för Mat

Lotta Hultén är grundaren av matmässan Passion för Mat. Vid starten 2008 hade hon lång professionell erfarenhet av att arrangera fackmässor i både Göteborg och Stockholm bl.a. inom restaurangbranschen och dagligvaruhandeln. Med sig hade hon ett gediget nätverk av producenter, kockar och ett stort kunnande från livsmedelsbranschen. 2008 var matbranschen annorlunda och till stor del inriktad på pris... inte kvalitet eller kunskap om råvaror som många ofta mindre matproducenter ville lyfta upp. Detta ville hon ändra på.

Uppvuxen med föräldrar som drev livsmedelsbutik och bortskämd med fantastisk hemlagad husmanskost, lade hon tidigt grunden till en egen genuin passion för god mat och matlagning. Med initiativet att dra igång Passion för Mat var hon fast besluten att skapa en kvalitetsinriktad mötesplats där alla besökare med stort matintresse får med sig inspiration och en stor portion passion för mat.

Efter 14 år är Passion för Mat idag en prisbelönad och uppskattad mötesplats för alla matentusiaster. Här har producenter, importörer och professionella kockar en etablerad arena som ger direktkontakter med matintresserade besökare och hemmakockar som vill veta mer och låta sig inspireras.

Lotta Hultén säger: Efter genomförandet i Trollhättan 2022 arbetar vi intensivt för rätt hall i Göteborg där vi utan tvekan hör hemma. Alla längtar - utställare, kockar och genuina matentusiaster. För fortsätta ska vi när både hallfrågan och den ekonomiska oron har löst sig!

Gastronomisk utmärkelse

2018 uppmärksammades Passion för Mat av Sandahl Foundation med hedersbetygelsen ”Pour le Mérite Gastronomique” för förtjänstfull och utvecklingsfrämjande insats inom gastronomin.

* Vänföreningen Sandahl Foundation har sedan 1962 verkat för den nordiska gastronomins utveckling, vars medlemmar tillhör den absoluta kockeliten.

Leif Mannerström;

"– Passion för Mat är landets ledande matmässa där gastronomisk kunskap och intresse för råvaror och matlagning får möjligheter att nå en bred och genuint matintresserad publik. Lotta Hultén har med Passion för Mat under 10 år målinriktat etablerat en enastående mötesplats i Göteborg som tydligt håller fram en balans mellan utvalda utställare och kvalitetstänkande producenter.”

Vi är oerhört stolta över utmärkelsen och kommer oförtrutet att fortsätta i samma anda av kvalitet och äkta passion!

Sammansvetsat team

Sedan många år har vi haft samma engagerade team på Passion för Mat; PR-kommunikation, all personal, moderatorer i Köksskolan och även vakter. Alla brinner för mässan, utställare, besökare och kockar och känner vid det här laget de flesta medverkande. Det borgar för både kvalitet och en personlig känsla i arrangemanget. Oerhört glad och tacksam för detta!

Röster om Passion för Mat:

Många besökare ville köpa våra produkter. Mässan är mycket bra, vi har mycket folk i vår monter och har i det närmaste sålt slut på vårt lager här på mässan. Fantastiskt roligt att träffa matintresserade och branschfolk.

Fredrik Norén, utvecklingschef & grundare, Marine Taste

Besökarna har ett genuint matintresse, de är kunniga och intresserade, de lyssnar och förstår våra produkter. Jag har även fått kontakter med butiker vilket är positivt, även centrala inköpare från kedjor. Här är bra stämning, mässan är välorganiserad och allt har fokus på mat… helt enkelt en mässa med kvalitet.

Mikael Granberg, försäljningschef, Peckas Naturodlingar

Mässan är fantastisk! Kvalitet genomsyrar hela mässan. Här får vi mer tid än i butiken att möta kunder, vi får bra samtal här. Besökarna stannar flera timmar här på mässan, de är verkligt intresserade av mat och allt som hör till matlagning.

Laila Sjöfors, butiksägare, Önskebutiken Kungsbacka

Super! Har ställt ut i tre år och det är bäst i år! Bra besökare, vi vill berätta om att de ska använda bra riktigt ris, alltså basmatiris. Vi producerar allt vårt ris i vår egen fabrik i Pakistan. Vi är med som utställare även i fortsättningen!

David Waid, ägare, Karoon

Mässan är perfekt! Mässan har bra besökare och vi har även haft bra besökarantal alla dagarna. Mässan blir bara bättre och bättre för varje gång, allt funkar för oss utställare. Jag är mycket nöjd!

Mats Lundgren, entreprenör, Lundgrens Primörer

Vi är väldigt nöjda, här möter vi positiva, nyfikna och glada besökare. Mässan är alltid bra! Under lördagen var det riktigt mycket besökare som bl.a. fick testa färdiga smakportioner av våra produkter, vilket var uppskattat.

Arnela Golalic, Marknadsansvarig, Plivit Trade

Business Expo & Events Sweden AB

Stora Åvägen 21, 436 34 Askim