Hej Lotta!

Grundaren av Sveriges bästa matmässa Passion för Mat

Lotta Hultén är grundaren av matmässan Passion för Mat. Vid starten 2008 hade hon lång professionell erfarenhet av att arrangera fackmässor i både Göteborg och Stockholm bl.a. inom restaurangbranschen och dagligvaruhandeln. Med sig hade hon ett gediget nätverk av producenter, kockar och ett stort kunnande från livsmedelsbranschen. 2008 var matbranschen annorlunda och till stor del inriktad på pris... inte kvalitet eller kunskap om råvaror som många ofta mindre matproducenter ville lyfta upp. Detta ville hon ändra på.

Uppvuxen med föräldrar som drev livsmedelsbutik och bortskämd med fantastisk hemlagad husmanskost, lade hon tidigt grunden till en egen genuin passion för god mat och matlagning. Med initiativet att dra igång Passion för Mat 2008 var hon fast besluten att skapa en kvalitetsinriktad mötesplats där alla besökare med stort matintresse får med sig inspiration och en stor portion passion för mat.

Efter 13 år är Passion för Mat idag en prisbelönad och uppskattad mötesplats för alla matentusiaster. Här har producenter, importörer och professionella kockar en etablerad arena som ger direktkontakter med matintresserade besökare och hemmakockar som vill veta mer och låta sig inspireras.

Lotta Hultén säger: "Tills vi återigen får träffas, vill vi hålla kontakten via en digital brygga där vi förmedlar mässans breda innehåll av kunskap, inspiration och äkta matpassion!”.

Röster om Passion för Mat:

I år är mässan wow! Mer utrymme och bra flöde. Spännande med alla småskaliga producenter och alla matglada besökare med stort äkta intresse för bra mat.

Mikael Lindström – Ansvarig bageriet & saluhallen, Höganäs Saluhall

Ett fantastiskt mässkoncept som växer. Bra att mässan flyttat till en större hall, det behövdes verkligen mer plats för att ge alla besökare rätt upplevelse. Det positiva är bredden, utbudet och utställarnas kvalitet. Flytten blev en nytändning och en kick för alla, både besökare och utställare. Vi har sedan några år efter vårt årliga besök och inköp på Passion för Mat, gjort ett eget event hemma med middag för våra vänner.

Birgitta och Anders Karlsson

En mässa med kunniga och trevliga besökare som vet vad de vill ha. De vill veta mycket om varorna och är nyfikna. Mässan har bra utställare som samlat ger hög kvalitet.

Liza Gridelli – VD Fratelli Gridelli

Jag är imponerad av alla produkter och stämningen. En stor smakupplevelse och möjlighet att köpa produkter vilket är en fantastisk kombination. Har man väl upplevt Passion för Mat vill man absolut komma tillbaka.

Thomas Schönbeck

En supertrevlig matmässa, årets höjdpunkt – man längtar ju! Vi har besökt mässan 10 gånger! Mässan är fräsch med utställare som har mycket gott att smaka på. På mässan finns enbart livsmedel med bra råvaror, det är kvalitet hela vägen med utställare som återkommer med nyheter och godsaker man känner igen. Som besökare har man mycket att välja bland, man går inte hem tomhänt – tar därför med en dramatenväska…

Suzanne Ekeberg

Mässan är ett fantastiskt sätt för oss att möta konsumenten direkt, vi får här inspiration för hur vi kan utvecklas. Passion för Mat är mycket bra jämfört med andra mässor med fin variation av mat och dryck.

Andreas Ögren – VD Gudruns

Business Expo & Events Sweden AB

Stora Åvägen 21, 436 34 Askim