Passion för Mat har 13 framgångsrika genomföranden bakom sig som Sveriges mest uppskattade matmässa. Sedan mässan startade 2008 handlar det om att ge bra upplevelser för alla mat- och dryckesentusiaster. Mycket har hänt sedan starten av Passion för Mat 2008. Redan då och precis som nu var ambitionen att låta producenter med kvalitet träffa konsumenter som ville veta mer om mat. Och det var många som ville vara med på resan redan då… men det stora intresset hade bara börjat. Medvetenheten om maten och råvarornas ursprung har ökat enormt genom åren och förutom smaken vill allt fler nu veta ännu mer om hela kedjan – från jord till bord. Varifrån kommer råvaran och hur är den producerad, vem står bakom och hur påverkar den vår miljö? En bra utveckling för alla, inte minst för stolta livsmed-elsproducenter och matintresserade konsumenter.

Hej Lotta!

Grundaren av Sveriges bästa matmässa Passion för Mat

Lotta Hultén är grundaren av matmässan Passion för Mat. Vid starten 2008 hade hon lång professionell erfarenhet av att arrangera fackmässor i både Göteborg och Stockholm bl.a. inom restaurangbranschen och dagligvaruhandeln. Med sig hade hon ett gediget nätverk av producenter, kockar och ett stort kunnande från livsmedelsbranschen. 2008 var matbranschen annorlunda och till stor del inriktad på pris... inte kvalitet eller kunskap om råvaror som många ofta mindre matproducenter ville lyfta upp. Detta ville hon ändra på.

Uppvuxen med föräldrar som drev livsmedelsbutik och bortskämd med fantastisk hemlagad husmanskost, lade hon tidigt grunden till en egen genuin passion för god mat och matlagning. Med initiativet att dra igång Passion för Mat 2008 var hon fast besluten att skapa en kvalitetsinriktad mötesplats där alla besökare med stort matintresse får med sig inspiration och en stor portion passion för mat.

Efter 13 år är Passion för Mat idag en prisbelönad och uppskattad mötesplats för alla matentusiaster. Här har producenter, importörer och professionella kockar en etablerad arena som ger direktkontakter med matintresserade besökare och hemmakockar som vill veta mer och låta sig inspireras.

Lotta Hultén säger: Efter två års uppehåll får vi äntligen träffas igen 2022! Alla har längtat - utställare, kockar och genuina matentusiaster.

Röster om Passion för Mat:

Det känns bra, fredag hade mycket intresserade och nyfikna besökare. Vi pratar om våra produkter och om Håverud, destinationen är också vår produkt. Bra flöde och skön dialog med besökarna. Det märks att nya besökare blir imponerade av mässan. Här möter vi klart intresserad publik.

Lars Lundberg, ägare, Håfveruds rökeri & Brasseri

Mässan är fantastisk! Kvalitet genomsyrar hela mässan. Här får vi mer tid än i butiken att möta kunder, vi får bra samtal här. Besökarna stannar flera timmar här på mässan, de är verkligt intresserade av mat och allt som hör till matlagning.

Laila Sjöfors, butiksägare, Önskebutiken Kungsbacka

Fantastiskt trevlig mässa med hög besökarkvalitet, här kommer vi ut bra med vårt budskap. Vi får även bra dialog med andra utställare för framtida samarbeten. För oss har mässan varit bra alla tre dagarna.

Yohan Adell von Corswant, grundare, Gastrodev

Mässan är jättebra! Här får vi en enorm möjlighet att visa upp oss. Mässan har en bra feel-good-känsla och alla utställare är som en familj med gemensamma målet att ha matkvalitet. Vi bygger vårt varumärke och många besökare känner igen våra produkter.

Yanick Karim, ägare/kock, Majornas Matfabrik

Super! Har ställt ut i tre år och det är bäst i år! Bra besökare, vi vill berätta om att de ska använda bra riktigt ris, alltså basmatiris. Vi producerar allt vårt ris i vår egen fabrik i Pakistan. Vi är med som utställare även i fortsättningen!

David Waid, ägare, Karoon

Mässan är perfekt! Mässan har bra besökare och vi har även haft bra besökarantal alla dagarna. Mässan blir bara bättre och bättre för varje gång, allt funkar för oss utställare. Jag är mycket nöjd!

Mats Lundgren, entreprenör, Lundgrens Primörer

Business Expo & Events Sweden AB

Stora Åvägen 21, 436 34 Askim