Hej Lotta!

Grundaren av Sveriges bästa matmässa Passion för Mat

Lotta Hultén är grundaren av matmässan Passion för Mat. Vid starten 2008 hade hon lång professionell erfarenhet av att arrangera fackmässor i både Göteborg och Stockholm bl.a. inom restaurangbranschen och dagligvaruhandeln. Med sig hade hon ett gediget nätverk av producenter, kockar och ett stort kunnande från livsmedelsbranschen. 2008 var matbranschen annorlunda och till stor del inriktad på pris... inte kvalitet eller kunskap om råvaror som många ofta mindre matproducenter ville lyfta upp. Detta ville hon ändra på.

Uppvuxen med föräldrar som drev livsmedelsbutik och bortskämd med fantastisk hemlagad husmanskost, lade hon tidigt grunden till en egen genuin passion för god mat och matlagning. Med initiativet att dra igång Passion för Mat 2008 var hon fast besluten att skapa en kvalitetsinriktad mötesplats där alla besökare med stort matintresse får med sig inspiration och en stor portion passion för mat.

Efter 13 år är Passion för Mat idag en prisbelönad och uppskattad mötesplats för alla matentusiaster. Här har producenter, importörer och professionella kockar en etablerad arena som ger direktkontakter med matintresserade besökare och hemmakockar som vill veta mer och låta sig inspireras.

Lotta Hultén säger: "Tills vi återigen får träffas, vill vi hålla kontakten via en digital brygga där vi förmedlar mässans breda innehåll av kunskap, inspiration och äkta matpassion!”.

Röster om Passion för Mat:

Mässan är perfekt! Mässan har bra besökare och vi har även haft bra besökarantal alla dagarna. Mässan blir bara bättre och bättre för varje gång, allt funkar för oss utställare. Jag är mycket nöjd!

Mats Lundgren, entreprenör, Lundgrens Primörer

Besökarna har ett genuint matintresse, de är kunniga och intresserade, de lyssnar och förstår våra produkter. Jag har även fått kontakter med butiker vilket är positivt, även centrala inköpare från kedjor. Här är bra stämning, mässan är välorganiserad och allt har fokus på mat… helt enkelt en mässa med kvalitet.

Mikael Granberg, försäljningschef, Peckas Naturodlingar

Vi är väldigt nöjda, här möter vi positiva, nyfikna och glada besökare. Mässan är alltid bra! Under lördagen var det riktigt mycket besökare som bl.a. fick testa färdiga smakportioner av våra produkter, vilket var uppskattat.

Arnela Golalic, Marknadsansvarig, Plivit Trade

Mässan är jättebra! Här får vi en enorm möjlighet att visa upp oss. Mässan har en bra feel-good-känsla och alla utställare är som en familj med gemensamma målet att ha matkvalitet. Vi bygger vårt varumärke och många besökare känner igen våra produkter.

Yanick Karim, ägare/kock, Majornas Matfabrik

Många besökare ville köpa våra produkter. Mässan är mycket bra, vi har mycket folk i vår monter och har i det närmaste sålt slut på vårt lager här på mässan. Fantastiskt roligt att träffa matintresserade och branschfolk.

Fredrik Norén, utvecklingschef & grundare, Marine Taste

Mässan är fantastisk! Kvalitet genomsyrar hela mässan. Här får vi mer tid än i butiken att möta kunder, vi får bra samtal här. Besökarna stannar flera timmar här på mässan, de är verkligt intresserade av mat och allt som hör till matlagning.

Laila Sjöfors, butiksägare, Önskebutiken Kungsbacka

Business Expo & Events Sweden AB

Stora Åvägen 21, 436 34 Askim