Program Köksskolan 2020

Passion för Mat


Fredag 28 februari: öppettider 10.00 – 20.00

  • 10.45 – 10.55 Kockarna hälsar välkomna!
  • 10.55 – 11.15 Grönt i säsong Katja Palmdahl
  • 11.20 – 11.45 Recept för kropp och hjärna, lär dig laga kombucha Erica Palmcrantz
  • 11.50 – 11.55 Göteborgs Fiskauktion - live
  • 12.00 – 12.30 Svenska rotfrukter i mitt hjärta! Stefan Holmström
  • 12.35 – 12.55 Helt vilt! Erik Brännström
  • 13.00 – 13.20 Smakupplevelser med matjessill, alltid i säsong Jonas Espefors
  • 13.30 – 13.50 Värmande soppor med Pelle Pelle Danielsson
  • 14.00 – 14.20 Oväntade smakkombinationer med citrusfrukter Tomas Tengby
  • 14.30 – 14.50 Ostron – galet mycket mitt i säsong! Gustav Trägårdh
  • 14.55 – 15.00 Göteborgs Fiskauktion - live
  • 15.00 – 15.20 Varför mat i säsong? Robert Maglia
  • 15.30 – 15.50 Sommarens grönsaker i februari Johan Björkman
  • 15.55 – 16.20 Isterband på riktigt! Crister Svantesson och Johnny Johansson
  • 16.25 – 16.30 Göteborg Fiskauktion - live
  • 16.35 – 16.55 Vegetariskt i säsong Edin Dzemat
  • 17 .00 – 17.20 Fredagstoast med kräfta, kål och äpple Camilla Parkner
  • 17.25 – 17.55 Mästarmöte Kockar tävlar i lökhackning, äggvispning, etc
  • 18.00 – 18.10 Auktion till förmån för Göteborgs Stadsmission
  • 18.15 –          Vi firar Leif Mannerström 80 år!

Lördag 29 februari: öppettider 09.30 – 18.00

  • 10.15 – 10.25 Kockarna hälsar välkomna
  • 10.30 – 10.50 Rejält God Enkel Grön Mat Maximillian Lundin
  • 11.00 – 11.20 Fattiga riddare med hjortron och goá grejer Fredrik Gustafsson
  • 11.30 – 11.50 Välkomnande mat över öppen eld till naturliga viner Anders Arena och Jack & Isabella Thorogood
  • 12.00 – 12.20 Helt vilt! Erik Brännström
  • 12.25 – 12.30 Göteborgs Fiskauktion - live
  • 12.30 – 12.50 Wagner skrider vidare…! Ulf Wagner
  • 13.00 – 13.20 Utnämning av Årets Eldsjälar Katja och Patrick Palmdahl och ”Smaka på Västsverige Ambassadörer” Katja Palmdahl ochAgnetha Björnsdotter Berglund
  • 13.30 – 13.50 ”Får” vi bjuda på något gott Katja och Patrick Palmdahl
  • 13.55 – 14.20 Nobelmiddagsprat Leif Mannerström Johnny Johansson
  • 14.30 – 14.50 Långt bortom matsvinn - vi förändrar din syn på mat Corina Akner, Värt Sweden
  • 14.50 -15-00 Göteborgs Fiskauktion – live
  • 15.00 – 15.20 Svenska rotfrukter i mitt hjärta! Stefan Holmström
  • 15.30 – 15.50 Kött och mejeri – Kan det vara det klimatsmarta valet? Patrik Sewerin
  • 15.52 – 16.02 ”Årets Kock prat” David Lundqvist, Årets Kock 2018
  • 16.00 – 16.20 Sjögrens godsaker från havet Thomas Sjögren
  • 16.30 – 16.50 Freaky fried chicken, amerikansk street food Coffe Holmström och Peter Iwers
  • 16.55 – 17.00 Göteborgs Fiskauktion - live
  • 17.00 – 17.30 Mästarmöte Kockar tävlar i lökhackning, äggvispning, etc
  • 17.30 – 17.40 Auktion till förmån för Göteborgs Stadsmission

Söndag 1 mars Familjedagen: öppettider 10.00 – 17.00

  • 10.45 – 10.55 Kockarna hälsar välkomna
  • 11.00 – 11.20 Mat som gör gott för människan och vår planet Tareq Taylor
  • 11.30 – 11.50 Super god bönotto! Louise Johansson och sonen Ludde
  • 12.00 – 12.20 Nordisk tapas med klimatsmart tänk Dan Lexö och sönerna Oscar och Fredrik
  • 12.30 – 12.50 Naturliga drycker – gott till allt! Katja Palmdahl
  • 12.55 – 13.00 Göteborgs Fiskauktion - live
  • 13.00 – 13.20 Vego vardag-enkelt att laga och en fröjd att äta Maria Zihammou och Leif Mannerström
  • 13.20 -13.30 Sveriges bästa barnkokbok Michael Wiander
  • 13.30 – 13.50 Barn lagar mat med Tareq Tareq Taylor, Nova Almgren och Charlie Iwers Ytterström
  • 13.55 – 14.00 Göteborgs Fiskauktion - live
  • 14.00 – 14.20 Grönt é skönt och gott! Mats Nordström och Rickard Halleröd
  • 14.20 – 14.30 Sveriges bästa barnkokbok Michael Wiander
  • 14.30 – 14.50 Katalanska musslor Johan Björkman med familj  
  • 15.00 – 15.30 Stor utlottning och auktion av mässans produkter till förmån för Göteborgs Stadsmission

*Rubrikerna i programmet uppdateras löpande. 
Med reservation för ändring.