Program KÖKSSKOLAN 2022 - Passion för Mat

Konferencierer: Maria Zihammou och Johnny Johansson

Fredag 22 april öppettider kl 12.00–20.00

  • 12.30 – 12.40 Maria och Johnny hälsar välkomna!
  • 12.45 – 13.45 ”Trollhättans restaurangelever visar sina kunskaper”
  • I panelen; Katja Palmdahl, Leif Mannerström, Stefan Holmström, Crister Svantesson
  • 13.55 – 14.1535 år med Pelle - Alltid på menyn! Pelle Danielsson
  • 14.20 – 14.40Från jord till bord, härodlat!” Emma Fyman Andreasson
  • 14.45 – 14.55 Presentation av EM i Ostronöppning, Intervju med Per Olofsson
  • 15.00 – 15.20 ”Pasta Vongole” Robert Maglia
  • 15.30 – 15.55 ”Grönt i säsong” Katja Palmdahl
  • 16.00 – 16.20 ”Klassiska sommarsmaker i ny skrud” Stefan Holmström
  • 16.30 – 16.50 ”Hela härliga kycklingen” Katja Palmdahl
  • 17.00 – 17.20 ”Paradrätt á la Svanstesson” Crister Svantesson
  • 17.30 – 17.50 “Härliga smakrika måltider med vilt!” Eleonor Schütt och John-Fredrik Grönvall
  • 17.55 – 18.20 ”Mat för kraft, energi och balans” Erica Palmcrantz
  • 18.25 – 18.30 Kvalfinal 1 till EC Master of Masters, sänds även i Köksskolan
  • 18.35 – 18.55 ”Det svarta guldet från Provance” Yohan Adell och Sebastian Lopez
  • 19.00 – 19.10 Kvalfinal 2 till EC Master of Masters, sänds även i Köksskolan

Lördag 23 april öppettider 10.00–18.00

  • 10.45 – 10.55 Kockarna hälsar välkomna och berättar om EM i Ostronöppning
  • 11.00 – 11.20 ”Hela härliga kycklingen!” Katja Palmdahl
  • 11.25 – 11.45 ”Knivskola” Magnus Sundqvist
  • 11.45 – 11.50 Heat 1 i Ostronöppning, sänds även i Köksskolan.
  • 11.55 – 12.15 ”Enkla och goda pastasåser” Tomas Tengby
  • 12.15– 12.20 Heat 2 i Ostronöppning, sänds även i Köksskolan
  • 12.20 – 12.40 ”Ostronsoppa med ostrån” Ulf Wagner
  • 12.45 – 12.50 Heat 3 i ostronöppning, sänds även i Köksskolan
  • 12.55 – 13.15 Utnämning av Årets Eldsjäl 2022 Janne Bark, Musselbaren
  • Utnämning av ”Smaka på Västsverige-ambassadör” Janne Bark, Musselbaren och Thomas Berglund, Almnäs Bruk
  • 13.15 – 13.20 Heat 4 i Ostronöppning, sänds även i köksskolan
  • 13.25 – 13.45 ”Ostens magiska värld” Emelie Nielsen och Kerstin Johansson
  • 13.50 – 14.10 "Mat med respekt för vår jord” Patrick Sewerin
  • 14.15 – 14.35 Ostron på alla möjliga sätt” Gustav Trägårdh
  • 14.45 – 15.05 ” När det klassiska möter framtiden”Janne Bark
  • 15.10 – 15.30 ”Blåmusslor med säsongens tillbehör” David Lundqvist
  • 15.35 – 15.55 ”Klassiska sommarsmaker i ny skrud” Stefan Holmström
  • 16.00 – 16.05 Semifinal 1 i EM i Ostronöppning, sänds även i Köksskolan
  • 16.10 – 16.20 ”Med respekt för vinmakaren” Anders Arena
  • 16.25 – 16.30 Semifinal 2 i EM i Ostronöppning, sänds även i Köksskolan
  • 16.35 – 16.45 ”Med respekt för vinmakaren” Anders Arena
  • 16.50 – 17.15 ”Fiskskola med Sjömatsfrämjandet” Ilona Miglavs
  • 17.15 – 17.20 Final i EM i Ostronöppning! sänds även i Köksskolan

Söndag 24 april Familjedagen öppettider 11.00–17.00

  • 11.45 – 11.55 Maria och Johnny hälsar välkomna
  • 12.00 – 12.20 ”Vildplockade ostron med nya smaker” Sofia B Olsson
  • 12.30 – 12.50 ”Klassiska sommarsmaker i ny skrud” Stefan Holmström
  • 13.00 – 13.20 ”Segel, hav och mat” Dan Lexö
  • 13.30 – 13.50 ” Kalkon och primörer efter säsong!” Jenny Ståhlberg och Malin Andersson
  • 13.55 – 14.15 ”En söt restfest!” Linn Utbult
  • 14.20 – 14.40 ”Hela härliga kycklingen!” Katja Palmdahl
  • 15.00 – 15.20 ”Vego med 5 ingredienser” Maria Zihammou
  • 15.30 – 15.50 Smaklökar åldras inte Kockar pratar mat för äldre
  • 16.00 – 16.30 Stor utlottning och auktion av mässans produkter till förmån för Röda Korset

* Programmet uppdateras löpande. Med reservation för ändringar.