Kärlek & Malt

Ahlafors Bryggerier består av ett gäng eldsjälar som sedan 1996 brinner för att brygga öl och umgås tillsammans. Bryggeriet har sedan starten legat i den gamla spinnerifabriken från 1850, industrin som samhället Alafors bildades runt. Som göteborgsområdets äldsta mikrobryggeri brygger vi våra öl från grunden med kornmalt, humle och jäst. Från detta kommer vårt motto.

Nyligen lanserade vi vår nya moderna lager, Aotearoa, vilken blivit en rejäl succé. Vi har gett den en tydlig humlesmak och avstått filtrering och pastörisering. Detta gör att ölen fortfarande lever på flaska och får högre fyllighet och kropp än den normala lagern.

Disponent Fredings Starkporter är en öl som verkligen ser sin bästa årstid nu i höstrusket. En av våra klassiker som passar alldeles utmärkt till en kraftigare maträtt, ostron eller till efterrätten. Se till att följa våran Facebook-sida då ett alldeles fantastiskt recept på portergryta snart kommer upp.

Vi säljer våra produkter till livsmedelsbutiker och krogar i göteborgsområdet och längs  västkusten, samt de närliggande systembolagen i Nödinge, Kungälv och Bäckebol. Vi finns även i Systembolagets beställningssortiment över hela Sverige.

Välkomna till vår monter på Passion för Mat och smaka vårt breda sortiment av både öl och cider!

ahlaforsbryggerier.se