Ron Zacapas historia bygger på Guatemalas fantastiska klimat och miljö. Den bördiga och vulkaniska jorden är en av de mest idealiska platser i världen att odla sockerrör på. Zacapa har även vunnit det mest prestigefyllda priset i Rum-världen... hela 4 år i rad och förärades Hall Of Fame för detta!

Tanqueray No. Ten Gin får sitt namn från tillverkningen i Tanqueray´s Panna No 10, även kallad “Tiny Ten”. Denna lilla panna användes som en experiment-destilleringapanna innan den helt och fullt kom att användas till Tanqueray 10, som den viktigaste pannan. Det är ett missförstånd att Tanqueray 10 fått sitt namn av antalet ingående frukter/kryddor - vad som gäller är att T10´s recept innehåller samtliga 4 bas-botanicals från Tanqueray London Dry: Enbär, Koriander, Angelika och Lakrits. T10 adderar 4 ytterligare till blandningen – färsk Grapefrukt, färsk Lime, färsk Apelsin och Kamomill-blommor vilket blir 8 örter/frukter/kryddor till antalet. Vad som även gör T10 unik är användandet av hela frukter istället för torkade skal! Karaktären på T10 ger oss färsk frukt med undertoner av Enbär, accompanjerat av Lime och Grapefrukt.

Välkomna till vår monter för att lära er mer om Tanqueray 10 och Ron Zacapa!