Äntligen! Succén Maggans Fishsoup återigen på Passion för mat!
2017 medverkade vi med Maggans Fishsoup för första gången på Passion för mat och presenterade den för en kräsen publik. Succén lät inte vänta på sig.  När vi återigen medverkar på Passion för Mat gör vi det med 60 000 sålda portioner på restaurang kajen i Marstrand med mängder av provsmakning och 5 år på Citygross i Ytterby. På mässan har du chansen att provsmaka och även köpa soppan. Välkommen till vår monter!

Historien om Maggas Fishsoup?
Margaretha Arnell reste som 19-åring till London att arbeta som au pair i en Engelsk familj. Genom detta fick Margaretha en internationell touch på sina tidigare matlagningskunskaper. Familjen hon arbetade för hade rest mycket över hela världen och frun i huset delade med sig av sina erfarenheter från olika matkulturer.

Många år senare närmare bestämt 1976 hamnade Margaretha på Grand Hotell i Marstrand och blev "Maggan på Grand". Med varsam hand utvecklade hon de befintliga rätterna och skapade utifrån sina tidigare erfarenheter nya, för den tiden, exotiska rätter.

1977 fick hon en fråga från sina gäster om hon kunde uppfinna en billig förrätt. Efter olika experiment i köket, med sin gastronomiskt intresserade vän Helfrid Seaton, föddes Maggans skaldjurssoppa.

Soppan serverades med burkmusslor och frysta räkor och nybakade bullar. Den tongivande kryddan i soppan är Oregano och det påstås att det var Helfrid som föreslog denna krydda. Helfrids morfar grundade OP Anderssons Aquavit. Hon hade ärvt hans sinne för smaker påstods det.

1998 medverkade jag på en Båtmässa i Göteborg och presenterade där i samband med en aktivitet med olika seglingsprofiler. Här medverkade Pelle Pettersson som kände igen soppan från sina besök hos "Maggan på Grand".

När jag öppnade verksamheten Arnell på kajen 2012 var soppan en självskriven rätt på menyn och blev snabbt vår signaturrätt.