Mjukbakad och brynt lök med ostkräm och brödcrumble toppad med Wrångebäcks ost och picklad lök - Emelie Nielsen och Kerstin Johansson

Ostkräm
6 st ägg
150 g riven Wrångebäcksost
2 msk maizena majsstärkelse
En nypa salt

Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser. Värm i en låg vid kastrull eller sauteuse på medelvärme under omröring tills det blivit en krämig konsistens likt äggröra. Kyl i kylskåp ett par timmar eller tills nästa dag. Mixa slät, späd med lite grädde en skvätt i taget tills du fått en lagom krämig konsistens du är nöjd med. Smaka av med salt och peppar. Fyll upp i spritspåse.

Mjukbakad och brynt lök
150 grader i ca 20 minuter. Tills de mjuknat, kontrollera gärna med en termometer. Kärntemperatur 93-94 grader är optimalt. Låt svalna, skala bort det yttersta och plocka innanmätet i båtar, välj ut några fina och hacka resten av lökbåtarna. Bryn med vitlök och örter i smör. Smala som alltid av med lite salt och peppar.

Snabbpicklad lök
Skiva tunt på mandolin, dressa med ett par matskedar god vinäger och lite salt.

Brödkrisp
Riv eller hacka bröd grovt, bryn i smör tills det fått lite färg och känns krispigt. Smaka av med önskad krydda. Örter, vitlök, chili - ta det du gillar. Låt svalna något på ett papper. Salt lätt. Fyll lökbåtarna med det brynt lökhacket. Spritsa på ostkräm. Toppa med picklad lök, brödkrisp och finriven ost.

Foto: Charlotte Berg
Foto: Charlotte Berg
Foto: Charlotte Berg

Foto: Charlotte Berg, Lokal Meny, LPIV