Fiskskolan del 8: Recept Skummig ostronsoppa

2 msk smör
2-3 schalottenlökar
3 dl fiskbuljong
3 dl champagne
5 dl grädde 40%
12 st färska ostron
Salt och svartpeppar
Gräslök finhackad

Gör så här:
• Skala, hacka och stek schalottenlöken mjuk tillsammans med smör i en kastrull.
• Tillsätt champagne och fiskbuljong och koka upp.
• Tillsätt grädden och koka upp igen. Rör om då och då så inget fastnar i botten.
• Sänk värmen och låt soppan sjuda tills den reducerats till önskad konsistens. Sänk temperaturen till lägsta.
• Öppna ostronen och kontrollera så att ostronen luktar fräscht av hav. Spara vätskan från ostronen i en separat skål och sila sedan ner vätskan så att du inte får med något skal. Lägg hälften av ostronen i soppan, mixa soppan slät och skummig och smaka av med salt och
peppar.
• Fördela resten av ostronen i fyra djupa tallrikar, gärna varma. Häll genast den varma soppan över ostronen. Garnera med gräslök och servera direkt.