Sofia B. Olsson - Kock och operativ chef på VRÅ, Clarion Hotel Post. Föreläser och gör konsultuppdrag inom ledarskap, hållbarhet och restaurangkoncept. Sofia var med och startade restaurang VRÅ på Clarion Hotel Post i september 2012. Deltog i ”Kockarnas kamp” på tv, samt Årets kock som tävlande och som jurymedlem. Hon har även tilldelats Tore Wretmans medalj 2022.

Har fått utmärkelser som Årets hållbara innovatör och Årets mentor och placerats bland Sveriges bästa restauranger med VRÅ. VRÅ har också nominerats till Guldstolen 2020, Sveriges arkitekters årliga pris.

Initiativtagare till #härtardetslut, ett upprop med syftet att skapa en positiv och jämlik utveckling av restaurangbranschen

Från Whiteguide: ”En sashimi på skivad pilgrimsmussla med vit soja och färskt och picklat päron är typisk Vrå, och kan vara den bästa fiskservering vi fått i Göteborg i år”

Whiteguide Om vrå: Tänk dig att du har en fot här på västkusten, och en i Japan. Ungefär så vill vi att du ska känna när du kliver in här. Som att miljön är bekant och lite spännande på en och samma gång. Mer än något annat vill vi att du ska känna dig väl omhändertagen och bekväm. Och hungrig, förstås. Menyn har något för alla men fokus ligger på mat från havet. Råvarorna är nästan alltid lokala. Metoderna och inspirationen hämtar vi oftast från Japan. Vi jobbar hållbart, spårbart, ekologiskt och har valt att följa naturen istället för att försöka tämja den. Säsongen får avgöra vad som kommer in genom köksingången. Därför ändras menyn kontinuerligt.