Gustav Trägårdh är lugn som en filbunke! ”Riktigt vällagad modern restaurangmat med personlighet, omtanke och enkelhet” var motiveringen från juryn i Årets Kock 2010 när Gustav Trägårdh tog hem segern.
Gustav är killen som började läsa till Ingenjör men tröttnade på detta och av en slump blev det en kockutbildning.
Efter att ha jobbat på en rad olika restauranger hamnade Gustav på Fiskekrogen och där fanns Ulf Wagner. Tycke uppstod och Gustav följde med till Basement Restaurant & Bar, blev köksmästare och 2004 erhöll Basement en stjärna i Guide Michelin. 2011 flyttade Gustav med Ulf Wagner till Sjömagasinet, där han var köksmästare och delägare. Hösten 2014 vann han också ”Kockarnas Kamp” som sändes i TV4.
Efter försäljningen av Sjömagasinet fortsatte Gustav att starta upp ett flertal krogar, b.la. Pils, Tavolo, Chang och Societetshuset Veranda. Nu håller han på med uppstarten av ytterligare ett par restauranger som kommer att drivas i egen regi
