Här i Västsverige finns gott om unika råvaror. Närheten till havet ger oss skaldjur i världsklass, skogarna är fyllda med svamp och bär och det finns många lokala matproducenter som håller högsta kvalitet i allt från miljö och djurhållning till färdig produkt. Och självklart finns här restauranger som ser till att du får fantastisk mat. Vi har certifierat ett antal av dessa lokala producenter, gårdsbutiker och restauranger med varumärket “Smaka på Västsverige” Tillsammans arbetar de för att överraska dina smaksinnen och ge dig det bästa från vår region. Märkningen är din garanti för att du som gäst och konsument får bästa tänkbara råvaror, producerade och förädlade i Västsverige.

Träffa följande producenter i Smaka på Västsveriges monter:
Almnäs Bruk – fredag
Everts Sjöbod – fredag och lördag
Fristorps Gård – fredag – söndag
Kullans Lycka – fredag-söndag
Kullings Kalvdans – fredag-söndag
Lantfisk- söndag
Resville Mathantverk – fredag-söndag
Råda Gelato – fredag – söndag
Sivans Ost – lördag – söndag
Vänerlöjrom – fredag -söndag

I Smaka på Västsveriges Gårdsbutik hittar ni produkter från följande producenter:
Bramleys
Grebbestads Tängknäcke
Hulatorps Champinjoner
Olivia Ekologisk odling
Wästgötarna

Smaka på Västsveriges Kockbar. Här bjuds du på en 3-rätters meny signerat en Smaka på Västsverigerestaurang. Endast 4 platser åt gången. Först till kvarn gäller.
Fredag: Sju Sjöar
Lördag: Grand Hotell Marstrand
Söndag:  Villa Sjötorp

Smaka på Västsveriges Pizzeria
Här kommer Lottas Bak & Form från Tjörn i Bohuslän och Brukets Godaste från Fengefors i Dalsland laga surdegspizza på mjöl från Wästgötarna toppat med lokala råvaror.
Fredag: Lottas Bak & Form
Lördag: Brukets Godaste
Söndag: Lottas Bak & Form

Hitta fler av Smaka på Västsveriges restauranger, gårdsbutiker och producenter här:
http://www.vastsverige.com/sv/Smaka-pa-Vastsverige/

Lokalproducerat i Västs Växthus

Lokalproducerat i Väst är ett resurscentra för småskaliga livsmedelsproducenter i Västra Götaland som rådgiver, coachar och utvecklar småskaliga livsmedelsföretag för att skapa tillväxt och sysselsättning i regionen. Vår vision är att Västra Götaland ska bli den ledande regionen inom lokal mat. Lokalproducerat i Väst äger, tillsammans med Turistrådet i Västsverige, Smaka på Västsverige.

I Växthuset ger vi producenter anslutna till Lokalproducerat i Väst möjligheten att pröva på hur det är att vara med på Passion för Mat samtidigt som vi kan erbjuda ett komplement till utbudet i Smaka på Västsveriges monter.

Producenterna i Växthuset är följande:
Fredag:  Nolhaga Bigård
Lördag:  Vikaryds Köttbod
Söndag: Västgötahonung

Välkomna!