Här i Västsverige finns gott om unika råvaror. Närheten till havet ger oss skaldjur i världsklass, skogarna är fyllda med svamp och bär och det finns många lokala matproducenter som håller högsta kvalitet i allt från miljö och djurhållning till färdig produkt. Och självklart finns här restauranger som ser till att du får fantastisk mat. Vi har certifierat ett antal av dessa lokala producenter, gårdsbutiker och restauranger med varumärket “Smaka på Västsverige”. Tillsammans arbetar de för att överraska dina smaksinnen och ge dig det bästa från vår region. Märkningen är din garanti för att du som gäst och konsument får bästa tänkbara råvaror, producerade och förädlade i Västsverige.

Träffa följande producenter i Smaka på Västsveriges monter:

Vänerlöjrom
Fristorps Gård
Kullings Kalvdans
Resville Mathantverk
Råda Gelato
Dalsspira Mejeri
Näsbön – Nöt och Get
Vikaryds Köttbod
Stekosterian

Katjas avsmakningsmeny
Vi är glada att presentera att Katja Palmdahl från Lilla Spinneriet gör debut i Smaka på Västsveriges monter i år. Hon kommer servera en specialmeny komponerad med råvaror från Smaka på Västsverige-producenter, varav några av dem återfinns i vår monter.

Lottas fredags-pizzeria
Under mässans första dag kommer Lottas Bak & Form från Tjörn i Bohuslän att inta köket för en pizza-after work på eftermiddagen/kvällen. Lotta kommer att erbjuda smaskiga surdegspizzor toppade med lokala råvaror.

Gunnebo Slott & Trädgårdar
Gunnebo serverar fika och har försäljning av sitt prisbelönta bröd. De kommer också att ansvara för de 2 sittpausytor som nu finns på mässan, där de kommer att lyfta hemmaodling.

Hitta fler av Smaka på Västsveriges restauranger, gårdsbutiker och producenter här

Besöksnäring och lokalproducerat i nära samarbete
Vi som står bakom Smaka på Västsverige är Lokalproducerat i Väst och Turistrådet i Västsverige. Lokalproducerat i Väst är ett resurscentrum för småskaliga livsmedelsproducenter i Västra Götaland som erbjuder rådgivning, coachar och utvecklar småskaliga livsmedelsföretag för att skapa tillväxt och sysselsättning i regionen. Visionen är att Västra Götaland ska bli den ledande regionen i Sverige inom lokal mat. Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Turistrådets uppdrag är att utveckla och marknadsföra Västsverige som destination.

Läs mer om våra verksamheter på www.vastsverige.com och www.lokalproducerativast.se

Välkomna!