Viktig information 2020

För att underlätta era förberedelser har vi en checklista ”Att tänka på” som är bra att bocka av, så ni inte missar något. Se nedan.

Monterservice Workman
OBS! Den tekniska informationen för uppbyggnad av er monter kommer att sändas direkt till er från Åbymässans monterservice Workman.

Har ni frågor redan nu kontaktar ni Emelie Avesand; Mobil 072-402 64 81 eller tel. 031-745 89 81 E-post: emelie.avesand@aby.workman.se

Information till våra dryckesutställare
Åbymässan har serveringstillståndet och ansvarar för informationen till våra dryckesutställare. Informationen sänds direkt till berörda utställare från Åbymässan.

Bra att tänka på för inför er medverkan:

 • Tema 2020: "Mat i säsong"
 • Rätt logga och text på denna sida
 • Publicera banners ”Passion för Mat” på era webbsidor
 • Beställ Flyers och Bjudbiljetter
 • Passion för Mat-bilagan i Göteborgs-Posten
 • PR - Kommunikation
 • Kortbetalning och Swish på mässan
 • Registrering till Miljöförvaltningen
 • Boende
 • Smaktallrikar av utställare
 • Minsta fundering – kontakta oss!

Tema 2020 ”Mat i säsong”

Begreppet ”mat i säsong” är ett uttryck för att handla och äta mat när den är som bäst, både inhemsk och importerad, men även kopplat till våra mathögtider och traditioner. Alla teman för Passion för Mat öppnar upp för många tolkningar. Fundera gärna på vad 2020 ´års tema innebär för er egen presentation nästa gång. Tidigare teman har varit; ”Ta vara på råvaran”, ”Ärlig mat…”, Ren mat och smak…”, ” Hållbar smak”. ” Mat från grunden” etc.

Rätt logga och text på hemsidans utställarlista

Titta igenom utställarlistan och återkoppla med korrekta loggor och den text ni vill ha 2020. Ni hittar den nuvarande listan här.

Skicka logga och presentationstext till Karin Baljeu på karin@k-art.se

Banners för Passion för Mat på era egna hemsidor

Tala om att ni är med på Passion för Mat och gör det enkelt för era kunder att läsa mer om mässan. 4 st. banners i olika storlekar för Passion för Mat har mailats till er tidigare att lägga in på er egen hemsida. Glöm inte att länka till www.passionformat.se

Flyers i A5 och Bjudbiljetter

Tala om att du är med på Passion för Mat och sprid budskapet bland era kunder, i butiker och i egna utskick. Vi har tryckt upp en lätthanterlig Flyer i A5, som även kan mejlas som pdf.

Om ni vill bjuda kunder eller andra till mässan kan ni beställa rabatterade bjudbiljetter. Med ert företags stämpel på biljetten (det vita fältet på höger sida) betalar ni 90 kr + moms för endast utnyttjade biljetter. Utnyttjade biljetter faktureras efter mässan.

OBS! Bjudbiljetten: Kopiera inte denna biljett. De skickas till er per post. Skicka din beställning på antal till lotta@passionformat.se eller beställ på denna sida.

PR/kommunikation 

Den omfattande marknadsföringskampanjen har redan startat i sociala medier på Facebook och Instagram. Närmare mässan blir det som vanligt annonsering, print och digital, storbildskärmar och infartsskyltar i Göteborg, PR och Pressbearbetning.

För att bidra till att skapa god PR/publicitet och positiv uppmärksamhet via media vill vi gärna att ni informerar oss om era produkter och planer inför mässan. Skicka oss dina tankar och idéer till: leo@inpublic.se eller ring Leo direkt: 0705-139800

Passion för Mat-bilagan i Göteborgs-Posten

Hoppas att alla som har möjlighet kan medverka i vår mycket uppskattade Passion för Mat-bilaga i Göteborgs-Posten. Bilagan har högt läsvärde och många besökare förbereder sitt besök med hjälp av den. J2 Media kontaktar er i vanlig ordning.

Kortbetalning och Swish på mässan

Våra köpstarka besökare kommer behöva möjlighet att betala med kort eller Swish. Se gärna över detta i god tid innan mässan. Det finns god tillgång till WiFi på Åbymässan!

Registrering till Miljöförvaltningen Mölndals kommun

Alla som har livsmedel av någon sort behöver en giltig registrering utfärdad av sin hemkommun, registreringen kan vara antingen för fast lokal eller mobil verksamhet.

Det är viktigt att man vid anmodan kan visa upp det registreringsintyg man har till den mässa man medverkar på.

BOENDE

Avtalspriser Hotell Scandic Mölndal och nya Åby Hotell
Vill du bo bekvämt på de närmaste hotellen till Åbymässan? Båda hotellen har specialpriser för våra utställare. Många känner redan till Hotel Scandic Mölndal, på promenadavstånd till Åbymässan. Nu har även nya Åby Hotell öppnat i samma anläggning som Åbymässan. Två jättefina hotell som erbjuder följande avtalspriser, inkl. moms och frukost;

Hotell Scandic Mölndal
Onsdag 26/2 – söndag 1/3 mars:
Enkelrum – 990 kr / natt
Dubbelrum – 1090 kr / natt

Boka här.

Åby Hotel
Onsdag 26/2 – söndag 1/3 mars:
Enkelrum – 1040 kr/natt
Dubbelrum – 1140 kr/natt

Maila info@abyhotel.se eller prata direkt med bokningschef Kim Marquez Lago på telefon: 031-3840200.

Uppskattade Smaktallrikar
Nu har vi återigen fått klartecken att våra utställare kan erbjuda besökarna en matigare ”Smaktallrik” mot egen kassa. Ett uppskattat inslag som kompletterar enskilda smakprover. Ni bestämmer själva innehåll och pris.

Minsta fråga eller fundering – kontakta oss!
Många av er har medverkat på Passion för Mat i många år vilket vi är mycket glada och stolta över! En del av er är helt nya utställare och precis som övriga noga utvalda för er äkta passion och kvalitet. Ett oslagbart gäng som våra genuint mat- och dryckesintresserade besökare älskar att träffa och handla av varje år.

Som alltid uppskattar vi vår kreativa dialog och finns alltid till hands om ni behöver en direktkontakt. Tveka inte att höra av dig!