Hulatorps Champinjoner ligger ut med R41 emellan Berghem och Björketorp. Här odlar vi champinjoner och levererar dem nyplockade direkt till butiken utan mellanhänder. Tiden går fort och till sommaren 2017 är det tio år sedan vi började bygga om vår ladugård till att bli champinjonodling. Det var 2007 som jag fick min idé och hela semestern den sommaren använde vi och våra närmaste till att bygga.
Det blev två fina odlingsrum där vi kan styra klimatet att passa för champinjoner. Intresset för vår svamp var stort och 2012 byggde vi ytterligare ett odlingsrum. Från början tänkte jag att jag skulle klara av odlingen själv men jag märkte snart att vi behövde vara fler. Nu har jag anställt ett glatt gäng som hjälper mig att plocka svampen och en duktig chaufför som levererar svampen till butikerna. Varje vecka skördar vi närmare ett ton champinjoner som levereras till butikerna i närområdet.

I vår odling använder vi inte några kemiska bekämpningsmedel, och vi har full spårbarhet i produktionskedjan. Vi är stolta över att vi uppfyller de krav som ställs för att få märka vår svamp med “Svenskt Sigill” (IP-nr: 16-14005).

hulatorpschampinjoner.se

Hulatorps Champinjoner hittar ni i Smaka på Västsveriges monter.