Praktisk information 2018

Obs. Den tekniska informationen för uppbyggnad av monter etc hittar ni här.

Att tänka på:

 • Rätt logga och text på hemsidan
 • Tala om att du är med på Passion för Mat! Kostnadsfritt PR-material (affisch, flyer, bjudbiljetter till kunder samt banners). Mer info och beställning sker här.
 • Workshop
 • Katjas Avsmakningsmeny
 • PR/Kommunikation 2018
 • Kassaregisterlagen
 • Kortbetalning och Swish på mässan
 • Registrering till Miljöförvaltningen
 • Boende
 • Matnyttiga erbjudanden för besökarna fredag eftermiddag
 • Praktiskt under mässan:
  - Utställarpass
  - Mat & dryck till utställare
  - Food trucks utanför entrén även i år
  - Köksskolans aktiviteter
 • Kommunikation/Marknadsföring
  - Årets tema ”Hållbar smak...”
  - PR/kommunikation strategi – tillsammans med våra utställare
  - Massiv marknadsföring

Fullbokad hall med det bästa av det bästa
I år 2018 blev vi fullbokade rekordsnabbt mot tidigare år. Många företag vill vara med på Passion för Mat  men då urvalet är noga utvalt och arbetet gediget att få en optimal presentation av det bästa med en optimal bredd – är inte alla kallade. Våra mycket intresserade besökare (många långväga) har höga förväntningar som vi självklart ska infria igen! OBS! Sedan 2015 har vi en mer öppen planlösning och tar bort en meter vägg ut mot gången i alla montrar. Det ger ett luftigare intryck och ger besökarna bättre plats! Se hallskiss här.

Årets tema 2018 ”Hållbar smak”
”Hållbar smak” är temat 2018! en naturlig förlängning av våra tidigare teman; ”Ta vara på råvaran”, ”Ärlig mat…”, Ren mat och smak…”. Våra besökare är genuint nyfikna och vetgiriga. Här får ni ett ypperligt tillfälle att manifestera ert budskap och varför ni är noga utvalda utställare på Passion för Mat!

Rätt logga och text på hemsidans utställarlista
Titta igenom utställarlistan och återkoppla med korrekta loggor och den text ni vill ha 2018. Ni hittar den nuvarande listan här. Skicka eventuella ändringar till lotta.dahlback@passionformat.se

Banners för Passion för Mat på era egna hemsidor
Tala om att ni är med på Passion för Mat och gör det enkelt för era kunder att läsa mer om mässan. Beställ banners-paket här.

Workshop 2018
Är du intresserad av att medverka med en workshop / microseminarie i eget rum? Kontakta Lotta Dahlbäck; lotta.dahlback@passionformat.se

Katjas avsmakningsmeny
Ni missar väl inte möjligheten att få med era produkter i Katjas uppskattade Avsmakningsmeny som serveras i Caféet.
Mejla Lotta Hultén, lotta@passionformat.se

Köksskolans program 2018
Köksskolan är mycket uppskattat och välbesökt och är idag snart lika omtalat som Passion för Mat. Hit kommer återigen många duktiga och namnkunniga kockar som inspirerar våra besökare till mer matlagning hemma. De råvaror som tillagas skall självklart komma från er utställare och får utan tvekan extra uppmärksamhet av publiken (läs handlas mer!) Våra kockar och konferencierer hoppas därför att ni är generösa när man önskar något för tillagning. Det lönar sig!

Efter kl.18.00 på fredag byter Köksskolan som vanligt skepnad och blir en vickning för alla after work sugna besökare, då vi har öppet till kl.20.00. Betalningen för smaktallriken går oavkortat till Göteborgs Stadsmission.

Söndagens familjetema i Köksskolan är nu en tradition och likaså den mycket uppskattade och välbehövliga auktionen med utställarnas produkter på söndag eftermiddag – även detta för Göteborgs Stadsmission.

PR/kommunikation 2018
Hoppas att alla som har möjlighet kan medverka i vår mycket uppskattade GP-bilaga. Den omfattande marknadsföringskampanjen (annonsering, print och digital, storbildskärmar och infartsskyltar i Göteborg, PR, Press, FB, Instagram, etc) skickas ut närmare mässan. För att bidra till att skapa god PR/publicitet och positiv uppmärksamhet via media vill vi gärna att ni informerar oss om nyheter, produkter och planer inför mässan. Skicka oss dina tankar och idéer till: leo@inpublic.se eller ring Leo direkt: 0705-139800

Massiv marknadsföring
Vi satsar som alltid på en intensiv och välplanerad besökarkampanj som lockar alla äkta matentusiaster – både konsumenter och proffs! Det blir en intensiv marknadsföringskampanj med annonser i GP (och GP Mobil), kranskommuners lokaltidningar, Passion för Mat-bilagan, annonser i GT, alla fyra infartsskyltar till Göteborg torsdag och fredag, informationsskyltar på Västtrafiks bussar och spårvagnar, storbildsskärmar i Göteborg city, direktmejl till tidigare besökare, Facebook kampanjer, Instagram, pressbearbetning m.m…! Vi kommer åter igen att synas rejält inför vårt 11:e genomförande!

Affischer, Flyers och Bjudbiljetter
Tala om att du är med på Passion för Mat och sprid budskapet bland era kunder, i butiker och i egna utskick. Vi sänder er kostnadsfritt affischer i A3 samt en lätthanterlig Flyer i A5. Om ni vill bjuda kunder eller andra till mässan kan ni beställa rabatterade bjudbiljetter. Med ert företags stämpel på biljetten betalar ni 90 kr + moms för utnyttjade biljetter. Utnyttjade biljetter faktureras efter mässan. Beställ PR-material här.

Observera att vi på på fredag 2 mars återigen öppnar upp Norra Entrén kl.09.00 för inbjudna kunder som exklusivt kan ta del av mässans innehåll som proffsköpare, 1 timma innan vi öppnar för allmänheten. För detta ändamål producerar vi även en speciell Passion för Mat-inbjudan till er som förklarar butiks- och restaurangnyttan av ett besök hos oss! Berätta gärna redan nu för era kunder om denna unika möjlighet för fackbesökarna.

Kortbetalning och Swish på mässan
Bankomaten utanför Huvudentrén på Eriksbergshallen är numera borttagen. Våra köpstarka besökare kommer därför att behöva möjlighet att betala med kort eller Swish. Se gärna över detta i god tid innan mässan. Det finns WiFi på plats men med många användare samtidigt kan det ibland gå långsamt. Har ni tillgång till eget nätverk rekommenderar vi att ni använder det!

Kassaregisterlagen
En ny kassaregisterlag infördes 1 januari 2014. Det grundläggande kravet är att du vid all försäljning av varor eller tjänster mot kontant betalning eller med kontokort ska registrera försäljningen i ett kassaregister. Vår rekommendation är att alla och envar tar reda på vad som gäller för egen del.

Registrering till Miljöförvaltningen
Alla som har livsmedel av någon sort behöver giltig registrering antingen från Miljöförvaltningen i Göteborg eller från er hemkommun. Man kan ha antingen en tillfällig registrering endast för Passion för Mat eller en mobil registrering som är bra att ha om man är med på flera mässor/events under året. Den senare (mobila) är även giltig i hela landet. En tillfällig registrering kan i detta fall endast Miljöförvaltningen i Göteborg göra, medan en mobil registrering bara kan utfärdas i er hemkommun. Om registreringen bara gäller för Passion för Mat behöver man INTE skicka in någon registrering om de verksamheter man har innebär MYCKET LÅG RISK (bakning, hantering av livsmedel som inte kräver kyla, hantering av frysta livsmedel) eller LÅG RISK (kylförvaring, upptining, manuell hantering av glass). Registrering gäller heller inte drycker. MELLAN och HÖG RISK (tillagning av mat på färska råvaror) kräver som vanligt en registrering. Blanketten kan hämtas här.

Man kan numera anmäla sin verksamhet via Miljöförvaltningens e-tjänst för registrering. Den finns också i ovanstående länk. Om ni har frågor kontakta Miljöförvaltningens kundtjänst på tel. 031-365 00 00

Matnyttiga erbjudanden på fredag
Fredagens öppethållande till 20.00 är en uppskattad satsning då fler besökare får möjlighet att komma även efter jobbet. Vi fortsätter självklart med kvällsöppet 2018 med de aktiviteter vi gjorde senast; Utställarna erbjuder besökarna att köpa en matigare tallrik efter kl.16.00 - för dem som är hungriga på mer än bara smakprover. Köksskolan byter skepnad från kl.18.00 till en härlig Vickning av utställarnas produkter med alla duktiga kockar. Precis som tidigare går betalningen för vickningstallriken oavkortat till Göteborgs Stadsmission

Utställarpass
Mässpersonal måste ha ett giltigt utställarpass för in och ut passage under mässan. Ett separat anmälan för utställarpass skickas till er.

Mat och dryck i Café Eriksberg på faktura
Vill ni samla era mat & dryckesnotor för personal under mässan, vänligen föranmäl detta genom ett fakturaunderlag till Charlotte Fahlén – projektledare Eriksbergshallen, charlotte.fahlen@choice.se så hjälper hon er. Detta bör göras före 17 februari.

Varm buffé och caféutbud på Hotel 11
Precis som förra året kan våra utställare i lugn och ro njuta en varm buffé eller ta en kaffe och smörgås på Hotel 11. Och sitta ner en stund! Missa inte tillfället att även rekommendera och uppmuntra våra besökare att ta del av Hotel 11´s fina möjligheter, rätt över Eriksbergshallen. Det kommer att uppskattas mycket av besökarna!

Food trucks
På Passion för Mat får besökarna återigen möjlighet att bekanta sig med ett par noga utvalda av Göteborgs Food trucks.

Boende

Bo bra på Hotell 1
Som utställare har du specialpris på övernattning på angränsande Hotell 11. Quality Hotel 11, tel. 031-779 11 11.

Dubbelrum
Onsdag 28/2– Söndag 4/3: 980 kr / natt

Enkelrum
Onsdag 28/2– Söndag 4/3: 880 kr / natt

Uppge bokningskoden som ni har fått via mail. Minsta fråga eller fundering – bara kontakta oss!