Rudenstams Bär & Frukt, beläget vid Vätterns sydöstra kant, är familjeföretaget som har odlat frukt sedan 1942. Idag är det femte generationen Rudenstam som driver odlingen. Äppelodlingarna sträcker sig över cirka 30 hektar och innefattar ungefär 15 olika sorters äpplen. Några sorter är mogna redan i början av augusti, och andra skördas först i slutet på oktober.

Förutom äpplen odlar vi även svarta och vita vinbär. Bären förädlas till dryck och säljs under varumärket Rudenstams Bär & Fruktdrycker. Vi odlar även jordgubbar i växthus. De skördas två gånger om året, en tidig skörd i maj och sedan en sen skörd i augusti.

På gården finns, förutom en välsorterad gårdsbutik och gårdskafé, ett musteri där vi förädlar gårdens produkter på ett hantverksmässigt sätt till Must och Cider. Mycket tid läggs på kvalitet och äpplena sorteras varsamt innan de pressas till must. Detta är arbetskrävande men resulterar i en mycket hög kvalitet av slutprodukten. Äpplena pressas sortvis för att på detta sätt ta tillvara på varje sorts unika egenskaper i form av smak och karaktär.

Välkommen förbi vår monter och smaka på dryck gjord på äpplen av olika sorter, svartavinbär och vita vinbär!

rudenstam.se