Hon har ”svart bälte” i långlagrade svenska hårdostar men ostkunskapen sträcker sig mycket längre än så. Sivan Johansson och hennes döttrar Sofia (som också jobbar med ost) och Maria (som är ekonomiansvarig) har ostar som familjeföretag och livsprojekt. I fem generationer har familjen arbetat med att lagra och sälja ost. Det hela började med att Sivans farmor Kristina, som hade både affärskänsla och smak för ost, startade sin egen osttillverkning år 1875. Sivans mamma Anna var osthandlare och mejerska, ett yrke som hon alltså ärvt av sin farmor Kristina. Sivan i sin tur är känd för att ha lagrat ost i sitt garage och stått på torget i Vara och sålt ost i över 50 år. Idag är Sivan mest engagerad i företagets populära ostprovningar.

Företagsidén går ut på att köpa in svenska ostar av god kvalité och som är lämpliga för långlagring. En vanlig svensk hushållsost kan med rätta förutsättningar lagras och komma att smaka något helt annat.