För ca 20 år sedan jobbade Gettergods ägare Marie Sedin i dåvarande Sheratons restaurangbageri som Diplomerad Konditor. Det var också där hon fick lära sig att göra glass i alla dess former och smaker. Vid en omorganisering tvingades Marie lämna och hon bytte karriär och jobbade som Surface Designer under drygt tio år.

Men längtan till konditorshantverket fanns alltid kvar och vakendrömmarna om att göra ”sin egen grej” ville inte släppa. I drömmen fanns en egen getgård med eget mejeri för ost. Men det handlade även om att hitta andra användningsområden för den hälsosamma getmjölken och kunskaperna om hur riktigt god glass skapas, fanns där redan från tiden som konditor på Sheraton.
Den kunskapen och viljan blev fröet till det som vi kan avnjuta idag – Gettergod Gelato, en helt unik glass, hantverksmässigt producerad med i huvudsak lokala råvaror och med smaker hämtade från kryddriket och den svenska floran. En glass med exklusiv känsla som trots sin låga fetthalt upplevs som ”gräddigt” krämig och sagolikt god. Med den hälsosamma getmjölkens egenskaper är den dessutom ett ypperligt alternativ för många laktosöverkänsliga och komjölksallergiker. Getmjölken hämtas från DalsSpira Mejeri, Sveriges enda leveransmejeri av getmjölk. Getterna som ger den fina mjölken betar på Näsböns ängar och har tillgång till utevistelse året runt.

gettergod.se

Gettergoda hittar ni i Smaka på Västsveriges samlingsmonter.