Digitala Köksskolan: Del 4 med Emelie Nielsen och Kerstin Johansson
Presentation: Emelie Nielsen och Almnäs Bruk
Emelie Nielsen "brinner för" vällagad mat med fokus på närproducerat. Hon har lång erfarenhet av matlagning och har de senaste åren arbetat som kökschef på restaurangen Krubb i Töreboda. Hon har tävlat ett flertal gånger i SM i utomhusmatlagning, deltagit i Årets kock och vunnit Culinar World cup för Västsverige. Hennes filosofi är att laga allt som är gott - från husman till fusion där råvaran alltid är i fokus.
Almnäs bruk är naturskönt beläget i Hjo precis vid Vätterns kant. Gården har anor från medeltiden, även om det var först på 1830-talet som ysteriet slog upp sina dörrar. Almnäs Bruks vision är att tillverka några av världens mest älskade ostar och bland sortimentet återfinns bland annat Wrångebäcksosten, Sveriges äldsta registrerade ostvarumärke.